Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Stage Communicatie Commercial Desk

Plaatsingsdatum 30-11-2016 Functiecategorie Commercieel - Ondersteunend / S...
Standplaats - Niveau Stagiair/ Student
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Stage
Uren 40 Salaris -

Is dit jouw ticket in de wereld van KLM?

De Commercial Desk is een nieuwe afdeling binnen KLM. Ons team bestaat uit 16 mensen en we leveren 24/7 on-the-spot oplossingen indien KLM niet in staat is om een dienst te leveren. Commercial Desk is een belangrijke schakel tussen de commerciële en operationele afdelingen in het geval van operationele verstoringen.

We bevinden ons in een wereld waar iedereen en alles met elkaar in verbinding staat. Bij de Commercial Desk staat communicatie centraal: van een dagelijkse, interne klantservice bulletin (wereldwijd, 5.000 ontvangers, van gate agents tot bestuursleden) tot online communicatie via de KLM website.

Vind je dit interessant klinken? Lees dan verder, want wie weet is dit de stage voor jou!

Jouw werkomgeving
Jouw bureau zal staan in het Front Office van het Operations Control Center (OCC) te Schiphol-Oost. In het Front Office zijn ruim 400 medewerkers van verschillende disciplines in wisseldiensten werkzaam. Ons team is onderdeel van dit Front Office. Er boarden ongeveer 80.000 klanten per dag in één van de 600 KLM of KLM Cityhopper vliegtuigen. De medewerkers in het OCC Front Office zijn samen 24 uur per dag verantwoordelijk voor de dienstregeling en onze klanten. Waar nodig stelt ze de dienstregeling bij op basis van operationele verstoringen of op basis van vragen vanuit de markt en is hiermee het hart van het netwerk van KLM. Als een verstoring wordt gemeld adviseert ons team wat de beste oplossing is voor onze klant. Het team coördineert vervolgens het omboekproces en zorgt dat onze klanten de service krijgen die hoort bij deze verstoring. Er wordt nauw samengewerkt met de Social Media Hub, Reserveringen, International Station Management en Customer Care.

Jouw uitdaging
Hedendaagse technologie maakt communicatie met deze afdelingen en onze klanten steeds makkelijker. Een van de kerntaken van ons team is het communiceren van de verstoringen binnen de dienstregeling en de ‘service recovery’ die vervolgens wordt toegepast. Het team communiceert intern en extern door gebruik te maken van verschillende vormen van communicatie.

Wij zijn benieuwd of ons team de optimale communicatie- en samenwerkingstools gebruikt. Jouw uitdaging wordt om aan de slag te gaan met dit vraagstuk door onderzoek te doen naar de huidige communicatiemiddelen die beschikbaar zijn binnen AIRFRANCE KLM. Dmv een (SWOT) analyse lever jij een aanbeveling aan; wat is de meest efficiënte en effectieve communicatiewerkwijze.

Maar, daar stopt het niet: wij zijn echt op zoek naar een gedreven persoon die deze aanbeveling in de praktijk kan brengen. Kun jij het team meenemen en motiveren om deze communicatiewerkwijze te accepteren en een groot deel van de aanbeveling uit te voeren? Dan ben jij onze nieuwe aanwinst voor de Commercial Desk!

Wat bieden wij?
KLM biedt jou een zeer leerzame ervaring in een dynamische organisatie waarin jij een belangrijke rol gaat krijgen. Je kunt jezelf in deze stage op persoonlijk en professioneel vlak sterk ontwikkelen.

Een ander voordeel van een stage binnen KLM is de vereniging van en voor stagiairs 'KLM Taxibaan'. Deze 'studentenvereniging' vergroot je netwerk en verzorgt verschillende excursies binnen de KLM-organisatie.

Ook is er sprake van een stagevergoeding.

Wie zoeken wij?
Een enthousiaste, zelfstandige student van een Nederlandse Universiteit of hogeschool met een opleiding in bijvoorbeeld één van de volgende richtingen: Communicatie, Business IT & Management, Computer Science, IT, Information Multimedia & Management (IMM).

We zullen je introduceren aan de stakeholders en ondersteunende afdelingen. Maar, organisatiebewustijn en sterke communicatie helpen je wanneer je zelf naar de afdelingen gaat om interviews af te nemen.

Je hebt ervaring met en een passie voor Microsoft Office Suite (macro instructie), groepscommunicatie of samenwerkingsmiddelen en ontwikkelen van websites. Je bent ondernemend en praktisch ingesteld. Ook kan je conceptueel denken en kan je je inleven in motivaties en behoeften.

Daarnaast spreek je vloeiend Nederlands en Engels, en vind je het leuk om aan de slag te gaan in een internationaal team.

Tot slot ben je beschikbaar voor 4/5 dagen in de week voor een periode van 5-6 maanden vanaf februari 2016.

Are you ready for take-off?
Herken jij jezelf helemaal in deze omschrijving en ben jij klaar voor een vliegende start? Klik dan op solliciteren en laat door middel van een motivatiebrief zien waarom wij jou moeten uitnodigen op gesprek.

In jouw brief willen wij niet alleen de motivatie voor deze stage zien, maar ook waarom jij voor KLM wilt werken, wat je van de stage verwacht en wat je graag zou willen leren.

De sluitingsdatum van deze vacature is woensdag 14 december.

Binnen 2 weken na de sluitingsdatum laten we je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Veiligheidsonderzoeken maken onderdeel uit van de selectieprocedure.


Meer weten?

Linde van As, recruiter
T: 06-10637238
E: linde-van.as@klm.com

Of bekijk de ervaring van onze stagiaire Fleur!

 

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Commercieel - Ondersteunend / Support / Helpdesk
Branch(es) Luchtvaart / Ruimtevaart
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden

Contactgegevens

Contactpersoon Linde van As
Solliciteer